حزب همبستگی اسلامی ایران

باید نقاط ضعف شورایاری ها برطرف و نقاط مثبت آن تقویت شوند

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: مهمترین نقطه مثبت شورایاری ها مشارکت شهروندان در تصمیمات مدیریت شهری است، که می توان از این ظرفیت هم برای انجام وظایف واختیارات فعلی مدیریت شهری استفاده کرد.

محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در نشست ارزیابی فعالیت شورایاری و مشارکت اجتماعی که توسط کمیته مدیریت شهری حزب همبستگی برگزار شد،‌با بیان اینکه در آستانه برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها هستیم گفت: شورایاری ها، به منزله مویرگ های نهاد مردم سالار شورا در سیستم مدیریت شهری هستند که در محلات و مناطق، در اداره شهر مشارکت می کنند.

وی ادامه داد: در طول 4 دوره گذشته، عملکرد شورایاری ها با نقاط قوت وضعفی همراه بوده است که ما باید در دوره پنجم بکوشیم که نقاط مثبت را تقویت و نقاط ضعف را مرتفع کنیم.

رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: برای ارزیابی دقیق و علمی عملکرد شورایاری ما نیازمند شاخص هستیم و باید شاخص ها را به درستی تعریف کنیم تا بتوانیم براساس آن ارزیابی قابل استنادی انجام دهیم، برداشت کلی و حسی بنده نسبت به عملکرد شورایاری ها مثبت است اما نتیجه قابل اتکا و استناد باید از ارزیابی جامع وعلمی براساس شاخص ها ومعیارهای مورد تایید حاصل شود.

محسن هاشمی با بیان اینکه شورای شهر یک نهاد محلی است و قانونگذاری در اختیار آن نیست گفت: اینکه بعد از برگزاری 4 دوره انتخابات شورایاری ها، گفته شود که در این مورد خلا قانونی داریم، از اختیار شورای شهر خارج است، دولت و شورایعالی استانها، باید این مشکل را حل می کردند.

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: توصیه ام به اعضای شورایاری ها این است که برای کارآمد کردن مدیریت محله و تقویت این نهاد، نوعی خرد جمعی و استفاده از همه نخبگان محله را در دستور کار قرار دهند به نحوی که توان و اعتبار شورایاری محله محدود به همان چندعضو نماند و سرمایه اجتماعی نهاد شورایاری افزایش یابد.

رییس شورا خاطر نشان ساخت: مهمترین نقطه مثبت شورایاری ها مشارکت شهروندان در تصمیمات مدیریت شهری است، که می توان از این ظرفیت هم برای انجام وظایف واختیارات فعلی مدیریت شهری استفاده کرد و هم بستر تفویض اختیارات برزمین مانده مدیریت شهری را که در قانون پیش بینی شده اما هنوز در تصدی دولت باقیمانده است فراهم کرد.

وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم در حوزه هایی نظیر آموزش، سلامت، ترافیک، انرژی، آب وفاضلاب و کنترل ترافیک وانتظامات ، تصدی گری های حاکمیتی را به شوراها منتقل کنیم ، بهترین بستر برای این انتقال شورایاری ها هستند تا از موازی کاری واحیای تصدی گری دولتی در شهرداری جلوگیری شود.

محسن هاشمی تاکید کرد: اما در مقابل نیز انتقادی وجود دارد، اینکه عدم ضابطه مندی و فقدان سیستم کارآمد در تعامل شورایاری ها با شهرداری ، موجب ایجاد رانت و منافع فردی یا گروهی برای قشر خاصی می شود و در برخی موارد شورایاری به گلوگاهی برای دور زدن قوانین شهرسازی یا توسعه محلات تبدیل می گردد.

او افزود: در هرحال وقتی ما می خواهیم انتخاباتی به وسعت انتخابات شورایاری در سطح کلانشهر تهران برگزار کنیم،‌باید سازوکارهای کارآمد برای نقش آفرینی شورایاری و برطرف کردن نقاط ضعف گذشته را اندیشیده باشیم.

رییس شورا مهمترین مساله را احساس نیاز در جامعه و ذهنیت عمومی شهروندان نسبت به جایگاه شورایاری و تاثیرگذاری آن دانست و گفت: اگر بدرستی ایجاد شود مانع نمایشی وتبلیغاتی شدن شورایاری وافزایش مشارکت عمومی در انتخاب اعضای شورای محله های خواهد شد.

محسن هاشمی در پایان سخنانش گفت: امیدوارم با برگزاری مناسب انتخابات دوره پنجم شورایاری، تاثیر ارتقا نرخ مشارکت عمومی در انتخاب شورای پنجم که نسبت به دوره قبل حدودا سه برابر شد، در انتخابات شورایاری نیز دیده شود و شاهد تشکیل شوراهای محله منسجم وموثرتر باشیم.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *