حزب همبستگی اسلامی ایران

هشدار مجمع فرهنگیان دربارۀ کاهش جایگاه و منزلت معلمان

مجمع فرهنگیان از استخدام‌های بدون ضابطه و جذب حجم گستردۀ دانشجو برای دانشگاه فرهنگیان به عنوان چالش های آتی آموزش و پرورش یاد کرده است.

 

مجمع فرهنگیان ایران اسلامی نسبت به آنچه «تنزل و کاهش جایگاه و منزلت معلمان» توصیف کرده هشدار داده است.

 

این تشکل فراگیر در بیانیه‌ای که به مناسبت هفتۀ معلم صادر کرده آورده است:

 

«به رغم اینکه معلمان در زمره گروه‌های مرجع اجتماعی جامعه قرار دارند و هنوز حرفۀ معلمی از نظر جامعه با ارزش تلقی می‌شود اما جایگاه ومنزلت آنها روز به روز در حال تنزل و كاهش است و متاسفانه با تدوام چالش‌های مالی و اقتصادی و مهم‌تر از همه نبود كارآمدی و شفافیت در عملکرد سیستم مدیریتی كشور تقریبا معلمان از ارتقای جایگاه و منزلت حرفۀ خود ناامید شده‌اند».

 

مجمع فرهنگیان در توضیح این گزاره تصریح کرده است: «این یک واقعیت اثبات شده است كه تا زمانی كه جایگاه این حرفه كاهش یابد استخدام و نگهداشت نیروهای كارآمد و متخصص در حرفۀ معلمی دشوار خواهد بود».

 

هشدار مجمع فرهنگیان دربارۀ کاهش جایگاه و منزلت معلمان

 

مجمع با اشاره به طرح رتبه‌بندی معلمان نیز خاطر نشان ساخته است:

 

«یکی از روش های افزایش انگیزه در معلمان، طراحی مسیر شغلی جذاب و پیش رونده است؛ به ویژه آنهایی كه در راستای افزایش بازده آموزشی و یادگیری كودكان مناطق محروم تلاش می كنند،اما متاسفانه طرح رتبه بندی معلمان كه قراراست در این راستا حركت کند در روند بوروكراسی اداری قرارگرفته و عملا اجرای درست و صحیح آن با تردید مواجه شده است».

 

مجمع فرهنگیان، تصمیمات هیجانی و فاقد پشتوانه علمی و بدون تامین نیازهای اولیه آموزشی دانشجو- معلمان از طریق جذب گسترده آنها در دانشگاه فرهنگیان را چالش آینده وزارت آموزش و پرورش دانسته و یادآور شده است:

 

«پیش شرط كیفیت آموزشی این است كه معلمان آینده، باید دانش قوی در موضوعی كه در آینده تدریس خواهند كرد ،داشته باشند و شرایط مناسب و حرفه ای و كارآموزی را طی كرده باشند. اما شرایط امروز دانشگاه فرهنگیان و حجم گسترده دانشجویانی كه بدون تامین حداقل امکانات و نبود استاد وهیات علمی واجدصلاحیت حرفه ای جذب می كند، می تواند چالش های گسترده تری از كمبود معلم برای آموزش و پرورش در آینده به وجود آورد».

 

علاوه براین‌ ،فضای بسته و محدود دانشگاه فرهنگیان شورنشاط را ازدانشجویان گرفته و آنن را در مقایسه با دانشجویان سایردانشگاه ها در موقعیت پایین‌تری قرار داده و لازم است برای این مشکل چاره ای بیابند.

 

این تشکل با انتقاد از آنچه استخدام های بدون ضابطه خوانده هشدار داده است: فرایند آموزش با كیفیت در كشور را دچار چالش اساسی كرده وعملا وزارت آموزش وپرورش را به یک بنگاه كاریابی ومركزاشتغال تبدیل کرده است.

 

مجمع از دولت خواسته به اختصاص حداقل ۵۱ درصد از بودجه عمومی و ۴ درصد از تولید ناخالص ملی تن در دهد و یا اینکه دراجرای اصل 30 قانون اساسی مبنی بر آموزش رایگان و همگانی تا پایان تحصیلات متوسطه بازنگری كند تا حداقل مردم بدانند كه بایستی برای آموزش وپرورش فرزندانشان هزینه کنند.

 

مجمع فرهنگیان در عین حال سیاست مدرسه محوری و حضور فعالانه معلمان در سیاست‌گذاری را یکی از اقدامات خوب و موثر وزیر آموزش و پرورش دانسته و انتخاب عضو شورای عالی آموزش و پرورش بارای معلمان سراسر كشور به عنوان نماینده واقعی معلمان را ستوده و خواسته است:

 

در اسرع وقت وعده وزیر در جلسه افتتاحیه مبنی بر استفاده ساختار مند از ظرفیت ۵٦۰ نفر منتخب در شورای آموزش و پرورش استان ها ، شهرستان ها و كمسیون های تخصصی زیر مجموعه شورای عالی آموزش و پرورش فراهم شود و در گام بعدی زمینه انتخاب مدیران كل استان ها با رای مستقیم فرهنگیان برای رهایی از سایه سنگین سیاست و امنیت بر انتصاب مدیران كل ایجاد شود.

 

در این بیانیه درباره مهم ترین چالش آموزش و پرورش آمده است:

 

فهم مشترک در بین معلمان راجع به سیاست‌های كلان و خُرد آموزشی در حال اجرا در نظام آموزش و پرورش وجود ندارد و حتی بخشی از بدنۀ معلمان امکان پذیرش برخی از سیاست‌های موجود را ندارند چرا كه هیچ نقشی در تدوین و آماده سازی آن نداشته‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *