حزب همبستگی اسلامی ایران

آغاز نمایشگاه بین‌المللی گردشگری + حواشی

به گزارش ایسنا، ولی تیموری، معاون گردشگری در ابتدای این مراسم افتتاحیه که با یک ساعت تأخیر آغاز شد، رویکرد نمایشگاه امسال را متمایز از گذشته و متمرکز بر سفرهای داخلی دانست و ادامه داد: شعار امسال سازمان جهانی جهانگردی درباره گردشگری الکترونیک است که در تمام غرفه‌ها اجرا شده است. با اینکه هدف هر نمایشگاهی معرفی جاذبه‌های گردشگری است ولی ما از این مرحله گذر کرده‌ایم و این نمایشگاه را به محلی برای تعامل تخصصی فعالان گردشگری تبدیل کرده‌ایم، از همین رو ١٠٠ رویداد در حاشیه نمایشگاه دوازدهم برگزار می‌شود.

 

او همچنین به حضور ٦٦٠ شرکت داخلی و ٥٧ شرکت خارجی در نمایشگاه امسال اشاره کرد که فرصتی را برای برنامه‌ریزی سفرهای نوروزی پدید می‌آوردند.

 

‪عبدالامیر الحمدانی، وزیر فرهنگ و گردشگری عراق که نخستین سفرش به ایران را همزمان با دوازدهمین نمایشگاه گردشگری تجربه کرده است، نیز در سخنانی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و پیشاپیش نوروز باستانی را تبریک گفت و با یادآوری اظهارات و مطالباتش که در ملاقات شب گذشته با علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور مطرح شده بود، گفت: باور داریم فرهنگ پل ارتباطی بین کشورها است. مشترکات ایران و عراق بسیار کهن است که در سطح روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و انسانی جریان داشته است. سفر من و حضور هیأت عراق نیز در ادامه این نگاه و برای استحکام بخشیدن به روابط دو کشور است

 

او بر لزوم توسعه همکاری‌های دو کشور در گردشگری به ویژه بخش مذهبی تاکید کرد و افزود: گردشگری بین دو کشور یکی از زمینه‌های توسعه و تقویت روابط دو کشور است که می‌توان روی آن کار کرد. ما نیز سعی می‌کنیم موانع و چالش‌ها را برای زوار ایرانی برطرف کنیم.

 

الحمدانی با اشاره به ملاقاتی که با مونسان داشته است، اظهار کرد: با معاون رئیس‌جمهور ایران به اتفاق نظرهایی رسیده‌ایم که در سال‌های آینده اجرا می‌کنیم. این گام‌ها می‌تواند زمینه‌ساز استحکام روابط گردشگری دو کشور شود.

 

وزیر فرهنگ و گردشگری عراق با یادآوری پیشنهاد خود درباره ضرورت تشکیل اتحادیه استرداد آثار باستانی به سرقت‌رفته، گفت: خاورمیانه، منطقه مدیترانه و آفریقا همواره مورد تاراج و سرقت بوده‌اند، گاه توسط سارقان و برخی اوقات توسط گروه‌های گمراه و تروریستی، برای همین پیشنهاد تشکیل اتحادیه کشورهای اصیل را مطرح کردم.

 

الحمدانی افزود: همان‌طور که اوپک نفتی داریم پیشنهاد می‌کنم مشابه آن را برای آثار باستانی داشته باشیم که دربرگیرنده کشورهایی با تمدن اصیل باشد تا از یکدیگر حمایت کنیم و برای استرداد آثار سرقتی همکاری و اتحاد داشته باشیم و همین‌طور در محافل بین المللی همچون یونسکو از هم حمایت کنیم.

 

او که از روز گذشته در رأس هیأتی از وزارت فرهنگ و گردشگری به ایران سفر کرده، گفت: در حالی به بغداد بازمی‌گردم که امیدها و آرزوهایی دارم و آینده درخشانی را پیش‌بینی می‌کنم.

 

علی‌اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم که با یک ساعت تأخیر در مراسم افتتاحیه حاضر شده بود و علت آن را حضور در جلسه‌ای با رئیس‌جمهور عنوان کرد، با ابراز خوشحالی از برگزاری این نمایشگاه در شرایطی که گردشگری روند پرشتاب و رو به رشدی دارد، به ویژگی‌های صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال و توزیع ثروت و رشد گردشگری در جهان و به ویژه منطقه خاورمیانه اشاره کرد و در ادامه گفت: دولت ایران از سرمایه‌گذاری در گردشگری حمایت می‌کند. بی‌شک ایران به اقتصاد نوظهور نیاز دارد، مخصوصاً با توجه به وضعیت درآمد نفتی. شک ندارم این اقتصاد جدید حتماً گردشگری خواهد بود.

 

او افزود: آینده گردشگری را امیدوارکننده می‌دانم و سیگنال‌ها و حجم سرمایه‌گذاری‌ها این را تأیید می‌کند. گردشگری با همه مشکلات و تحریم‌ها، رشد خود را حفظ کرده است.

 

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه گردشگری در کنار صنایع دستی، اشتغال‌زایی دارد، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک سال گذشته در ایجاد اشتغال پیشروترین سازمان بوده و تاکید رئیس‌جمهور بر بهره‌مندی از حضور معاونان گردشگری نیز نشان از عزم دولت برای توسعه این صنعت دارد.

 

مونسان گفت: تمام تلاشمان را می‌کنیم از فضای دیجیتال بیشترین را بهره را ببریم. به زعم بنده نداشتن تبلیغات مهمترین مشکل گردشگری کشور است. در جلسه امروز رئیس‌جمهور هم این نکته را یادآور شدم و ایشان دستورات مهمی را صادر کردند.

 

حاشیه‌های دوازدهمین نمایشگاه گردشگری

 

به گزارش ایسنا، دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در حالی از صبح امروز (سه‌شنبه، بیست و سوم بهمن‌ماه) در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد که مراسم افتتاحیه آن با یک ساعت تأخیر همراه بود. این در حالی بود که بسیاری از مهمانان رأس ساعت در برنامه حضور داشتند.

 

برای جبران این تأخیر، گروه‌های موسیقی از استان‌های شمالی و غربی به اجرای برنامه پرداختند که با استقبال حاضران نیز مواجه شد.

 

مونسان در سخنرانی کوتاهی که در این مراسم انجام داد، به موضوعات حجم سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و آمار هتل‌ها و گردشگران که در یک ماه گذشته به کرات اعلام کرده است، دوباره پرداخت که این از سوی برخی از حاضران شامل کارشناسان و فعالان گردشگری با انتقادهایی همراه شد؛ انتظار آن‌ها طبق گفته‌هایشان بر این بود که در این رویداد اخبار جدیدتری را از گردشگری بشنوند.

 

ازدحام جمعیت در سالن کوچک مراسم افتتاحیه که فضای محدودی برای نشستن حاضران داشت، سبب بی‌نظمی و هرج و مرج در آغاز مراسم افتتاحیه شد. بسیاری در آغاز صندلی برای نشستن نداشتند و برای همین مراسم را ترک کردند. برخی از حاضران هم ترجیح دادند در جایگاه خبرنگاران که فضای گسترده‌ای به آنها اختصاص داده شده بود، بنشینند.

 

برخلاف سال‌های گذشته، امسال هیچ نماینده دیگری از دولت در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری حضور نداشت.

 

قرار بود طبق اعلام کنداکتور، همزمان با افتتاحیه تفاهم‌نامه‌هایی درباره برند گردشگری با صدا و سیما و وزارت خارجه و همین‌طور پکیج تصویرسازی ایران در خارج از کشور با حضور نماینده وزارت خارجه امضا شود که این اتفاق رخ نداد.

 

قبلاً مجریان نمایشگاه گفته بودند سالن ویژه‌ای به خوراک اختصاص داده خواهد شد تا از ازدحام مخاطبانِ نمایشگاه گردشگری در غرفه‌های غذا جلوگیری شود، اما همچنان در محوطه نمایشگاه غرفه‌های غذا برپاست.

 

سیاه‌چادرهای عشایری نیز به بهانه این نمایشگاه از استان‌های مختلف برپا شده‌اند که برخی از آنها هنوز کاملاً تکمیل نشده‌اند. برخی از غرفه‌های استانی هم همچنان در حال آماده‌سازی فضای خود در نخستین روز برپایی این نمایشگاه هستند.

 

از سویی حضور برخی چهره‌های اینستاگرام در فضای نمایشگاه با است قبال بازدیدکنندگان روبه‌رو شده است.

 

حضور اقوام با لباس‌های محلی و اجرای موسیقی آئینی از صبح امروز فضای نمایشگاه را بانشاط‌تر کرده است. برخلاف سال‌های گذشته استان‌ها در تمام سالن‌های اختصاص‌یافته در نمایشگاه گردشگری پراکنده شده‌اند.

 

مراسم افتتاحیه همزمان از شبکه شما، گردشگری پخش شد. این شبکه قرار است از امروز با عنوان شبکه اختصاصی گردشگری فعالیت رسمی خود را آغاز کند.

 

در پایان مراسم، مونسان با همراهی هیأت‌های خارجی و سفیران در جمع گروه‌های موسیقی، به صورت نمادین یکی از سالن‌ها را که به کشورهای خارجی و استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی و کردستان اختصاص داشت، افتتاح کرد.

 

دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تا روز جمعه از ساعت ١٠ صبح تا ١٨ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا است.

 

 

انتهای پیام

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *