به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر اسحاق جهانگیری روز پنجشنبه در بدو ورود به فرودگاه کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران ، مردم کرمانشاه را مرزدارانی غیور توصیف کرد که در طول تاریخ ایران شجاعانه از مرزهای کشور حراست و حفاظت کرده اند و افزود: متأسفانه مردم این استان بخصوص در شهرهای سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب و اسلام آبادغرب به دلیل وقوع زلزله های شدید متحمل خسارات سنگینی شده اند.
جهانگیری با تأکید بر این که دولت از نخستین لحظات پس از وقوع زلزله سال گذشته کرمانشاه در کنار مردم این استان قرار داشت، تصریح کرد: دولت در این مسیر به دنبال اجرای نمایش و اقدام های تبلیغاتی نبود، بلکه مصمم بود بار سنگینی که بر دوش مردم مناطق زلزله زده قرار دارد را از دوش آنها بردارد.
وی با اشاره به گزارش استاندار کرمانشاه و مسئولان بازسازی که در سالگرد وقوع زلزله در جلسه هیات دولت ارائه شد، این گزارش را رضایت بخش دانست و افزود: در زلزله سال گذشته بیش از 100 هزار واحد مسکونی دچار آسیب شد که تاکنون برای جبران خسارات، بیش از 20 هزار واحد مسکونی احداث و بیش از 55 هزار واحد بازسازی و تعمیر شده است.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: واحدهای باقیمانده بخصوص در بخش روستایی باید حتماً در روزها و هفته های آینده تکمیل شوند تا مردم مناطق زلزله زده استان در فصل سرما از سرپناه مطمئنی برخوردار باشند.
جهانگیری همچنین با اشاره به زلزله اخیر در استان کرمانشاه گفت: متأسفانه هنوز عوارض زلزله سال گذشته به طور کامل برطرف نشده بود که در روزهای گذشته زلزله نسبتاً شدیدی کل منطقه را دچار آسیب کرد و بسیاری از شهرهای استان نظیر قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، ثلاث باباجانی و منطقه اورامانات دچار آسیب شدند.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: زلرله 6.4 ریشتری اخیر زلزله ای بزرگ محسوب می شود که در هر نقطه از کشور اتفاق بیفتد خسارات جانی و تلفات انسانی به همراه خواهد آورد.
وی افزود: این شدت از زلزله نه تنها در ایران بلکه در سطح دنیا نیز زلزله ای بزرگ محسوب می شود اما خوشبختانه در این زلزله تلفات جانی وجود نداشت که مهمترین دلیل آن مقاوم سازی و ساخت و ساز استاندارد و ایمن واحدهای مسکونی بوده است.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که ایران کشوری زلزله خیز است و باید تمام واحدهای روستایی کشور بازسازی و مقاوم سازی شوند تصریح کرد: هم اکنون بیش از 6 میلیون واحد روستایی در کشور وجود دارد که باید حتماً بازسازی و مقاوم سازی شوند، تا اطمینان پیدا کنیم که مردم روستاها در جریان وقوع زلزله دچار خسارت نمی شوند.
وی با تأکید بر این که مردم توان و بضاعت مالی دولت و شرایط تحریم را درک می کنند خاطرنشان کرد: دولت با وجود همه محدودیت ها تلاش می کند تا آسیب ها و خسارات وارد شده به واحدهای مسکونی استان کرمانشاه را جبران کند و همواره در کنار مردم این استان خواهد بود.
معاون رییس جمهوری در این سفر یک روزه، علاوه بر بازدید از مناطق زلزله زده، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان شرکت خواهد کرد تا ضمن دریافت آخرین گزارش ها از میزان خسارات وارد شده و اقدام های صورت گرفته برای اسکان، آغاز روند بازسازی و جبران خسارات، تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
معاون پارلمانی رییس جمهوری ، وزیر راه و شهرسازی ، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، رییس جمعیت هلال احمر و رییس ستاد بحران کشور جهانگیری را در این سفر همراهی می کنند.
جهانگیری نهم مرداد ماه سال جاری نیز به منظورافتتاح پنج هزارمین واحد مسکونی بازسازی شده در روستاهای زلزله زده استان و بازدید از این مناطق وارد کرمانشاه شد.
ششم آذر ماه سال 96 هم معاون اول رییس جمهوری بعد از وقوع زلزله مهیب 7.3 ریشتری 21 آبان، با هدف بررسی و ارزیابی روند امدادرسانی و حل مشکلات مردم مناطق زلزله زده و همچنین اطلاع از نحوه اجرای برنامه بازسازی خانه های تخریب شده به کرمانشاه سفر کرد.
زلزله 6.4 ریشتری یکشنبه شب هفته جاری به حدی شدید بود که در تمام نقاط استان کرمانشاه احساس شد و اکثر مردم را به معابر عمومی و بوستانها کشاند.
در زلزله 6.4 ریشتری شامگاه یکشنبه چهارم آذر شهرستان سرپل ذهاب 771 نفر مصدوم شدند.
سه هزار و 800 واحد مسکونی تاکنون از سوی 47 تیم ارزیاب از ستادهای معین در مناطق زلزله زده مورد ارزیابی قرار گرفته که در مجموع با توجه به بازسازی و تعمیر 80 درصد واحدهای مسکونی این مناطق، آسیب جدی به واحدهایی مسکونی وارد نشده و 20 درصد واحدها در حد تعمیری هستند.
در 12 روستای اصلی کانون زلزله در شهرستان های قصرشیرین و گیلانغرب نیز ارزیابی ها انجام شده است و 160 واحد مسکونی در مجموع دچار خسارت شده اند که این واحدها همگی تعمیری هستند.
این زلزله پس لرزه زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان سال گذشته بوده که در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب رخ داد و 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیده اند.