حزب همبستگی اسلامی ایران

یکی از دلایل وقوع و گسترش آتش بندر شهید رجایی بی‌انضباطی در چینش محموله‌ها بود

 رئیس قوه قضاییه با تاکید بر مقوله انضباط در امور، گفت:‌ این موضوع بسیار مهم و حساسی است که به هیچ وجه نباید مورد غفلت قرار گیرد؛ غفلت از این مؤلفه، خسارتی نظیر حادثه بندر شهید رجایی را به بار می‌آورد و باید توجه داشت که یکی از دلایل وقوع و گسترش آتش در بندر مزبور، بی‌انضباط در چینش محموله‌ها در محوطه مربوطه بود.

به گزارش میثم ملایری همبستگی انلاین از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۲۹ اردیبهشت) در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی و همراهان ایشان که سال گذشته در مسیر خدمت به مردم به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، اظهار کرد: از خداوند برای شهید رئیسی و همراهان ایشان و همه شهدای ایران اسلامی، علوّ درجات را طلب می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به پیام رهبر انقلاب اسلامی به همایش یکصدمین سال‌گشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، گفت: طی هفته گذشته هم در نشستی دیگر تاکید کردم اینبار هم مجدد تصریح می‌کنم پیام رهبر حکیم انقلاب به مناسبت یکصدمین سال‌گشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، پیامی راهبردی، نغز و پرمحتوا است.

محسنی اژه ای افزود: مفاهیم مندرج در این پیام بسیار متعالی و رفیع است؛ برای کلمه به کلمه این پیام، فکر و تدبّر شده است. فرازهایی از این پیام، نه صرفاً برای روحانیون و طلاب، بلکه برای آحاد مردم است. این پیام، یک ابلاغ مبین و واجد الزامات و آموزش‌هایی است.

رئیس عدلیه اضافه کرد: در این پیام نغز و بلیغ، دستورالعمل تبیین و تبلیغ آموزه‌ها نهفته است؛ بر همگان فرض است این پیام را با دقت و تأمل مطالعه و درک کنند. در پیام مزبور با فصاحت و تیزبینی به مشکلات و محذوریت‌هایی که حوزه‌های علمیه در عصر حکومت نامشروع دشمنان اسلام به‌ویژه پهلوی اول و دوم، با آنها دست به گریبان بودند، اشاره شده است.

اصلاح رویه ناصواب در بنادر امیرآباد ونوشهر

رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست امروز، با اشاره به سفر استانی اخیر هیات عالی قضایی به استان مازندران و دستاوردهای این سفر، گفت: در جریان سفر استانی اخیر هیات عالی قضایی به استان مازندران، وضعیت بنادر امیرآباد و نوشهر که حدود ۲ سال پیش، بازدیدی را از آنها داشتم، مورد بررسی و مداقه قرار گرفت؛ حسب گزارش دریافتی، وضعیت این بنادر در نتیجه اصلاح رویه‌های غلط و ناصواب گذشته، به طرز محسوسی، بهبود و ارتقا یافته و مشکل رسوب و فاسد شدن کالاها و محموله‌ها در این بنادر برطرف شده است.

محسنی اژه ای افزود: طبق اعلام مستندِ مسئولان ذیربط، پس از آن بازدیدِ ۲ سال پیش تا به امروز، هیچ کالا و محموله‌ای بدون ثبت سفارشی وارد بنادر مزبور نشده است. این رویه باید استمرار یابد و نباید غفلت کنیم و اجازه دهیم که وضعیت بنادر مازندران مجدد به حالت سابق بازگردد.Play

00:00

-01:35MuteSettingsPIPEnter fullscreen

ownload

انتقاد رئیس قوه قضاییه نسبت به بلاتکلیفی وسایل نقلیه توقیفی

رئیس عدلیه تصریح کرد: شمار قابل توجهی از وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ‌های استان مازندران موجود است؛ برخی از آنها حدود ۱۰ سال است که تعیین تکلیف نشده‌اند! این مقوله باید هر چه زودتر، نه فقط در استان مازندران بلکه در سراسر کشور تعیین تکلیف شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: به هیچ وجه روا نیست که وسایل نقلیه مردم که در زمره دارایی آنهاست مدت‌ها در پارکینگ‌ها بماند و مستهلک شود؛ این مقوله، حق‌الناس و ضمان‌آور است.

محسنی اژه ای گفت:‌در برخی موارد گفته می‌شود که صاحبان این وسایل نقلیه، مشخص نیستند! سؤال من آن است که مگر وقتی این وسایل را توقیف می‌کنید، صاحبان‌شان معلوم نیستند؟! در همان زمان توقیف که صاحبان‌شان معلوم و پیدا هستند، پس از سیر قانونی، باید آنها را تعیین‌تکلیف کنید و اجازه ندهید این قضیه مشمول مرور زمان شود؛ البته به ندرت ممکن است برخی از این وسایل نقلیه، بلاصاحب باشند که تعیین تکلیف آنها نیز موازین و ضوابط خاص خود را دارد.

افزایش احساس مسئولیت مسئولان استانی در نتیجه سفرهای روسای قوا

قاضی‌القضات با اشاره به اثرات نافع و نافذ سفرهای استانی رؤسای قوا، گفت: یکی از مقولاتِ مشهود در جریان سفرهای استانی این است که انسان احساس می‌کند در نتیجه اهتمام رؤسای قوا به انجام سفرهای استانی، نظارت مسئولین‌امر در استان‌ها بر زیرمجموعه‌های‌شان بیشتر شده و پاسخگویی آنها افزایش پیدا کرده است.

محسنی اژه‌ای اضافه کرد: امروز مشاهده می‌کنیم که در پی سفرهای استانی دولت شهید رئیسی و دولت اقای پزشکیان و مجلس و قوه قضاییه احساس مسئولیت مسئولان استانی، افزون شده است و انضباط آنها در امور بیشتر شده است.Play

00:00

-02:16MuteSettingsPIPEnter fullscreen

Download

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: امروز در نتیجه سفرهای استانی رؤسای قوا، مدیران استانی وظیفه‌شناس‌تر شده‌اند و می‌دانند که باید جواب پس دهند و می‌دانند که دستگاه‌های نظارتی از جمله بخش‌های نظارتی در قوه قضاییه، نظیرِ سازمان بازرسی و دادستانی کل، پیگیر و ناظر بر همه دستگاه‌ها، از نظر عمل آنها به وظایف قانونی‌شان هستند.

رئیس عدلیه افزود: این رویه‌ وظیفه‌شناسی و مسئولیت‌پذیری مدیران استانی باید هر چه بیشتر تقویت شود و اختصاصی به قبل و بعد از سفرهای استانی سران قوا نداشته باشد، بلکه باید در همه ایام سال جاری و ساری باشد.

رئیس قوه قضاییه گفت: در جریان سفر استانی اخیر هیات عالی قضایی به استان مازندران، یکی از نکات مشهود، حضور میدانی رئیس کل دادگستری استان در صحنه‌های مرتبط با وظایف و مسئولیت‌های مستقیم و غیرمستقیم دستگاه قضایی بود؛ این امرِ پسندیده و مؤکدی است که باید در همه مدیران قضایی در سراسر کشور تقویت شود.

مدیران از پشت میزنشینی و گزارش‌خوانی صرف پرهیز کنند

محسنی اژه ای تصریح کرد: حضور در میدان و انجام بازدیدها و سرکشی‌های مستمر از حوزه‌های مسئولیت و پرهیز از پشت میزنشینی و گزارش‌خوانی صرف، اثرات بسیار نافع و نافذی دارد.

رئیس دستگاه قضا گفت: در جریان سفرهای استانی، در جلسات شورای اداری استان مربوطه، تاکید می‌کنم که اختیارات قابل تفویض خود را برای حل و رفع سریع مشکلات حقوقی و قضایی استان، به رئیس کل دادگستری تفویض می‌کنم؛ این رویه، تاثیرات مطلوبی از جهات گوناگون دارد؛ یک جهت، آن است که با این اقدام، رئیس کل دادگستری، به یک محور در استان تبدیل می‌شود و توجه همه مقامات استانی، برای رفع مشکلات و معضلات مزمن استان متوجه عالی‌ترین مقام قضایی استان خواهد بود.

براساس این گزارش، رئیس عدلیه در مطلع سخنانش در نشست امروز با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم متوحش صهیونیستی در غزه، گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با حمایت آمریکا و برخی دیگر از دوّل غربی همچنان استمرار دارد و در این میان، مجامع بین‌المللی و دولت‌های منطقه‌ای در سکوت و بی‌عملی محض به سر می‌برند و این قضیه، بسیار شرم‌آور است.

در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین «هادی صادقی» رئیس مرکز توسعه حل اختلاف دستگاه قضا، با اشاره به سفر هفته گذشته خود به چهار استان کرمان، آذربایجان شرقی، اردبیل و مازندران، اظهار کرد: این استان‌ها در ساماندهی دادگاه‌های صلح و شوراهای حل اختلاف، عملکرد قابل قبولی طی مدت اخیر داشته‌اند و میانگین آمار صلح و سازش در پرونده‌ها را به ۴۰ درصد رسانده‌اند.

«محمد کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه، با بیان اینکه طرح جهادی ارائه خدمات الکترونیک قضایی در مناطق کم‌برخوردار تاکنون در ۲۵۰۰ نقطه کشور اجرایی شده است، گفت: ارائه خدمات در این طرح کاملاً رایگان است؛  ضمن آنکه در برخی مناطق کم‌برخوردار کشور، در برخی موارد پنج تا شش بار این طرح به اجرا در آمده است.  

وی افزود: ملاقات تصویری زندانیان با خانواده‌های خود، ثبت لوایح قضایی، ثبت‌نام ثنا، ارائه مشاوره‌های حقوقی و همچنین صلح و سازش، از جمله اقداماتی است که در طرح جهادی ارائه خدمات الکترونیک قضایی در مناطق کم‌برخوردار انجام می‌شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: نتایج رتبه‌بندی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بر اساس شاخص‌هایی همچون میزان صلح‌یاری، خدمات جهادی، حفظ کرامت مراجعان و رعایت مقررات، به زودی به صورت عمومی اعلام می‌شود.

کاظمی‌فرد با بیان اینکه ثبت‌نام آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴، از روز گذشته (۲۸ اردیبهشت) آغاز شده است، گفت: این آزمون در روز ۲۷ تیر برگزار می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *