حزب همبستگی اسلامی ایران

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

 موضع‌گیری‌های برخی از چهره های پیشنهاد شده برای کابینه دولت آتی آمریکا و حمایت بی چون و چرای آنها از رژیم صهیونیستی، جامعه جهانی را از حل بحران ها در خاورمیانه ناامید کرده است.

به گزارش ملایری همبستگی آنلاین، تارنمای بخش انگلیسی شبکه خبری الجزیره در مطلبی به بررسی موضع گیری ها و سخنان برخی از نامزدهای دولت ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخت.

مارکو روبیو، نامزد سمت وزیر امور خارجه

سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا از دیرباز تندروی را در سیاست خارجی در پیش گرفته و در تمام دوران فعالیت سیاسی خود از حامیان قوی اسرائیل بوده است.

۹ اکتبر ۲۰۲۳، روبیو به حملات ۷ اکتبر حماس واکنش نشان داد و خواستار پاسخ قاطع نظامی شد.

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

وی در رسانه های اجتماعی نوشت: اسراییل چاره ای جز ریشه‌کن کردن کامل حماس در غزه ندارد. هیچ راه حل دیپلماتیک یا “پاسخ سنجیده” در دسترس نیست.

۳۰ اوت ۲۰۲۴، این عضو کنگره نامه ای به دولت جو بایدن ارسال کرد و از تصمیم آن برای تحریم شهرک نشینان اسرائیلی دخیل در خشونت های ضد فلسطینی در کرانه باختری انتقاد کرد.

پیت هگزث، نامزد سمت وزیر دفاع

هگزث، مجری فاکس نیوز و کهنه سرباز ارتش آمریکا که ماموریت هایی را در عراق و افغانستان به انجام رسانده، به عنوان نامزد ریاست پنتاگون انتخاب شده است.

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

وی در فوریه ۲۰۱۸ و در جریان سخنرانی در کنفرانس آروتز شوا در بیت المقدس، از تخریب مسجد الاقصی و زمینه سازی برای ساخت “معبد سوم” که هدف دیرینه صهیونیست ها و مسیحیان انجیلی است، حمایت کرد.

هگزث گفت: چیزی به نام راه حل دو دولتی وجود ندارد. (فقط) یک دولت وجود دارد.

مایک هاکبی، سفیر پیشنهادی آمریکا در اسرائیل

فرماندار سابق آرکانزاس که در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶ در کسب نامزدی حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری ناکام ماند، یک مسیحی انجیلی و حامی سرسخت “اسرائیل بزرگ” است. این اصطلاح بیشتر برای توصیف طرح پیشنهادی اسرائیل برای الحاق سرزمین های فلسطینی به کار می‌رود.

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

هاکبی اوایل سال ۲۰۰۸ و در یکی از سخنرانی های انتخاباتی خود استدلال کرد که فلسطینی بودن یک هویت ساختگی است.

وی گفت: چیزی به نام فلسطینی وجود ندارد.

وی ۳۱ مه ۲۰۱۵ و در جریان سخنرانی در کنسرت “روز اسرائیل”، نخستین سفر خود به اسرائیل در سال ۱۹۷۳ را یادآور شد و گفت که اسرائیل در آمریکا دوستی بهتر از او ندارد. وی همچنین ادعاهای فلسطینیان در مورد بیت المقدس را رد کرد.

هاکبی گفت: افرادی هستند که فکر می کنند راه هوشمندانه برای برقراری صلح در خاورمیانه، تقسیم اورشلیم و واگذاری اراضی بیشتر است. راه برقراری صلح این است که به صراحت اعلام کنیم که اورشلیم هرگز تجزیه نخواهد شد و در دست اسرائیل خواهد بود. مرزهای اسرائیل را نه سازمان ملل، بلکه قادر متعال تعیین کرده است.

این چهره جمهوریخواه ۲۹ فوریه ۲۰۲۴ گفت: وقتی مردم از اصطلاح “اشغال” استفاده می کنند، من می‌گویم: “بله، اسرائیل زمین را اشغال می کند. ” اما این اشغال سرزمینی است که خداوند ۳ هزار و ۵۰۰ سال پیش به آنها داده است! سرزمین آنهاست! سند مالکیت از سوی خداوند به ابراهیم و وارثان او داده شد! من هرگز از اصطلاح توهین آمیز کرانه باختری استفاده نمی کنم. (نام آن منطقه) یهودا و سامره است.

الیز استفانیک، سفیر پیشنهادی آمریکا در سازمان ملل

این نماینده جمهوریخواه ایالت نیویورک در مجلس آمریکا، ۱۹ مه ۲۰۲۴ برای ایراد سخنرانی در کنست به اسرائیل سفر کرد و خواهان قطع کمک های مالی آمریکا به سازمان امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) شد.

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

وی گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم، تقابل نیروهای خیر در برابر شر، تمدن در برابر بربریت و انسانیت در برابر تباهی است. سال‌ ها، من یکی از حامیان رئیس جمهور ترامپ در حمایت دیرینه او از استقلال و امنیت اسرائیل بوده‌ام.

مایک والتس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت دوم ترامپ

این نماینده فلوریدا و کلاه سبز پیشین، حمایت قاطع خود را از اسرائیل ابراز کرده است. او در حال حاضر در کمیته نیروهای مسلح مجلس آمریکا مشغول به کار است و پیشتر دولت بایدن را به خاطر حمایت ناکافی از اسرائیل سرزنش کرده بود.

والتس ۱۷ اوت ۲۰۲۴ “اقدام های مقتدرانه” بنیامین نتانیاهو را عامل آنچه وی “مهار تهدید از سوی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی” خوانده بود، دانست.

کابینه دولت دوم ترامپ؛ “اول آمریکا” یا “اول اسرائیل”؟

وی ۲۵ اکتبر امسال و در پی حملات اسرائیل به ایران، در شبکه های اجتماعی نوشت که این رژیم از هدف قرار دادن میادین نفتی و تاسیسات هسته ای خودداری کرده است.

وی نوشت: این شاید آخرین فرصت اسرائیل برای تضعیف برنامه هسته ای ایران و قطع درآمد آنان باشد. آیا دولت بایدن – هریس بار دیگر به اسرائیل فشار آورده تا اقدامی کمتر از آنچه مورد نظرشان بود، انجام دهد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *