رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: پایش لرزهای گسلهای تهران هیچ گونه آنومالی یا بیهنجاری لرزهای خاصی را نسبت به گذشته نشان نمیدهد و هرگونه شایعات در این زمینه بیاساس است.
«علی بیت اللهی» در گفتوگو با ایرنا افزود: حریم گسلهای تهران تعیین و ابلاغ شده و دقت جانمایی قابل قبولی نیز دارد.
وی بیان داشت: پایش لرزهای گسلهای تهران هیچ گونه آنومالی یا بیهنجاری لرزهای خاصی را نسبت به گذشته نشان نمیدهد؛ به عبارتی رکوردها و دادهها، پدیدهای که منجر به افزایش فعالیت گسلهای تهران شده باشد را نمایش نمیدهد.
بیت اللهی تاکید کرد: بر اساس مستندات، دادهها، نرخ لرزهای و سایر موارد، تاکنون موردی از بیهنجاری لرزهای مشاهده نشده است و برخی اخبار منتشره در این زمینه بی اساس است.
ارتباطی بین فرونشست و زلزله وجود ندارد
وی در ادامه با اشاره به موضوع فرونشست، گفت: فرونشست پدیدهای مستمر در تهران به ویژه جنوب غرب پایتخت است که ارتباطی با لرزه خیزی، گسلها و زلزله ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: رخداد زلزلههای ما بر اساس آمار مرکز زلزله نگاری در عمقی بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری اتفاق میافتد، اما فرونشست زمین در عمق ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری حادث میشود و این ارقام بسیار با هم متفاوتند و آثار آنها بر هم قابل ملاحظه نیست.
زلزله گرمسار خسارت خاصی نداشت
وی اظهار داشت: در ساعت ۵ و ۱۶ دقیقه امروز یک زلزله نه چندان بزرگ ۴.۸ ریشتری در شمال شرق گرمسار رخ داد که حتی در پایتخت نیز احساس شد.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: این زلزله ناشی از فعالیت گسل ایوانکی بود که انتهای آن به جنوب شرق تهران میرسد، به گرمسار منتهی میشود و همراه با گسل گرمسار یک محل تلاقی ایجاد میکند که از نظر لرزه خیزی بسیار فعال است.
وی خاطرنشانکرد: این زمین لرزه خسارت خاصی به دنبال نداشت، اما معرف فعال بودن گسلهای این محدوده از استان سمنان است که حدود هشت کیلومتری گرمسار واقع شده و جمعیت شهری ۷۵ هزار نفری و جمعیت روستایی ۳۵ هزار نفری را تحت تاثیر قرار میدهد.
بیتاللهی گفت: درصد بالایی از ساخت و سازها در این منطقه از نوع بنایی است که مقاومت کیفی لازم را در مقابل زلزلههای بزرگتر ندارد.