دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از امضای تفاهمنامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری خبر داد و گفت: حرکت بزرگ سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت میشود.
ایسنا، احمد مهدویابهری امروز در آیین امضای تفاهمنامه طرحهای توسعه میدانهای گازی کشور با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید با بیان اینکه امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم؛ اظهار کرد: باید از منابع غنی هیدروکربوری ایران بهشکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهرهگیری صحیح از منابع هیدروکربوری بهمنزله تبدیل آنها به ارزش افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.
وی با بیان اینکه وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریمها، حرکتهای بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، بهویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجیها به سرانجام رسید، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجیها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شدهاند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرحهای توسعه میدانهای گازی کشور را نیز دارد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایهگذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، اظهار کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمیها برای هر دو راهکار سرمایهگذاری در میدانهای نفت و گاز و بهینهسازی مصرف گاز اعلام آمادگی کردهاند.
مهدوی با اشاره به اختیاراتی که رئیسجمهوری در نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، بهمنظور تسریع توسعه میدانها داد، اظهار کرد: در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.
وی با بیان اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمیها تأمین خواهد شد، گفت: برای تحقق شعار سال، فضای کسبوکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایهگذاری در صنعت شوند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدانها حرکتی همسو با شعار سال است، گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساسترین سرمایهگذاریهای صنعت میشود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد. تحقق افزایش تولید گاز از میدانهای گازی میتواند افزون بر تأمین خوراک مجتمعهای پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.
به گفته مهدوی معنای سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژههای توسعهای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش میروند.
انتهای پیام