حزب همبستگی اسلامی ایران

گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان

حزب‌الله لبنان زرادخانه خود، یا حداقل بخشی از آن را به موازات جنگ غزه و طی بیش از ۶ ماه تبادل آتش با رژیم اسرائیل، به نمایش گذاشت.

گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان

به گزارش همبستگی به نقل از العالم، خبرگزاری رویترز نوشت: حزب‌الله لبنان یکی از نیروهای قوی در محور مقاومت، به رهبری ایران است که دشمن سرسخت رژیم اسرائیل و نفوذ آمریکا در خاورمیانه محسوب می‌شود.

تنش نظامی و تبادل آتش در طول مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی، به نگرانی‌ها درباره تشدید بیشتر درگیری میان این دو طرف دامن زده است.

در اینجا نگاهی گذرا به قدرت نظامی حزب‌الله می‌اندازیم:

موشک‌ها و هواپیماها

قدرت نظامی حزب‌الله بر زرادخانه عظیم موشکی آن استوار است. بر اساس کتاب “حقایق جهان” منتشر شده از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (‌سیا)، تخمین زده می‌شود که حزب‌الله مجهز به حدود ۱۵۰ هزار خمپاره و موشک در بردهای مختلف است.

حزب‌الله می‌گوید موشک‌هایی در اختیار دارد که می‌تواند تمام مناطق فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد. بسیاری از این موشک‌ها هدایت‌شونده نیستند ولی این گروه مقاومت همچنین مجهز به موشک‌های نقطه‌زن، پهپادها و موشک‌های ضدتانک و ضد کشتی است.

“سید حسن نصرالله” دبیرکل حزب‌الله لبنان در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که شاکله نظامی حزب‌الله به تنهایی ۱۰۰ هزار رزمنده است. اما در کتاب فوق‌الذکر ادعا شده که شمار نیروهای رزمی این گروه بیش از ۴۵ هزار است که حدود ۲۰ هزار نفر از آنها نیروی نظامی هستند و ۲۵ هزار نفر دیگر از نیروهای ذخیره.

خمپاره و موشک‌های زمین به زمین

موشک‌های غیر هدایت‌شونده بخش عمده‌ای از زرادخانه موشکی حزب‌الله را در آخرین جنگ آن با اسرائیل در سال ۲۰۰۶ تشکیل می‌داد. در آن جنگ، حزب‌الله حدود ۴ هزار راکت به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرد که بیشتر آنها موشک‌های کاتیوشا با بردی حدود ۳۰ کیلومتر بودند.

حزب‌الله موشک‌های “رعد”، “فجر” و “زلزال” در اختیار دارد.

موشک‌هایی که حزب‌الله در جریان جنگ غزه یعنی از ماه اکتبر به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرده شامل موشک‌های کاتیوشا و “برکان” با محموله انفجاری بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلیوگرم هستند.

موشک‌های ضد تانک

حزب‌الله در جنگ سال 2006 به طور گسترده از موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک استفاده کرد و در آخرین دور نبرد، مواضع اسرائیل را موشک باران کرد. موشک‌های ضد تانک حزب‌الله شامل موشک‌های “کورنت” ساخت روسیه است.

حزب‌الله کلیپ‌های ویدئویی از حملات موشکی مستقیمی که به تانک‌ها و خودروهای نظامی اسرائیل از 7 اکتبر صورت داده، منتشر کرده است. این ویدیوها همچنین حملاتی را نشان می‌دهد که به تأسیسات نظامی در خاک فلسطین اشغالی انجام می‌شود.

موشک‌های ضد هوایی

حزب‌الله در 29 اکتبر اعلام کرد که یک پهپاد اسرائیلی را با موشک زمین به هوا بر فراز جنوب لبنان سرنگون کرده است، این اولین باری بوده که حزب‌الله از استفاده از این نوع سلاح خبر داد.

حزب‌الله در موارد متعددی از موشک‌های زمین به هوا استفاده کرده، از جمله سرنگونی پهپاد اسرائیلی “هرمس 450” در 26 فوریه بر فراز خاک لبنان. اوایل این ماه نیز حزب‌الله اعلام کرد که یک پهپاد “هرمس 900” را سرنگون کرده است.

موشک‌های ضد کشتی

حزب‌الله اولین بار در سال 2006 هنگامی که به یک کشتی جنگی اسرائیلی در 16 کیلومتری ساحل حمله کرد و چهار اسرائیلی را کشت و به کشتی آسیب رساند، نشان داد که دارای موشک‌های ضد کشتی است.

منابع آگاه از زرادخانه حزب‌الله می‌گویند که از زمان جنگ 2006، حزب‌الله به موشک ضد کشتی “یاخونت” ساخت روسیه دست یافته است که برد آن تا 300 کیلومتر می‌رسد. حزب الله هرگز تایید نکرده است که این سلاح را در اختیار دارد.

حزب‌الله همچنین ویدیوهایی پخش کرده که نشان می‌دهد در جریان جنگ ۲۰۰۶ از موشک‌های ضد کشتی نیز استفاده کرده است.

هواپیماهای بدون سرنشین

حزب‌الله در جریان جنگ‌ اخیر بارها پهپادهای انفجاری را به سمت فلسطین اشغالی پرتاب کرده است.

حزب‌الله می‌گوید که پهپادهای آن شامل پهپادهای “ایوب” و “مرصاد” است که به صورت محلی مونتاژ می‌شوند.

در سال 2022، در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده برای ترسیم مرزهای مشترک دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، حزب‌الله سه پهپاد غیرمسلح را به سمت یک کشتی، که این رژیم آن را برای توسعه منابع انرژی دریایی استفاده می‌کرد، پرتاب کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *