محمود صادقی، نماینده مجلس دهم، در رابطه حضور احتمالی نظامی ها در انتخابات ۱۴۰۰ و افزایش فعالیت این نیروها در عرصه سیاسی به خبرنگار سیاسی برنا گفت: اگر این افراد با هویت مدنی و غیرنظامی خود می آیند، این حق شهروندی آنها است و هر کسی که واجد شرایط باشد می تواند در انتخابات شرکت کند و کسی نباید منع کرده و محدودیتی ایجاد کند. هر ایرانی که واجد شرایط است، حق شرکت در انتخابات را دارد. اما اگر با هویت نظامی ورود می کنند این موضوع قابل بحث است. این موضوع در قانون وجود دارد و در وصیت نامه امام (ره) نیز، حضور نظامیان در عرصه سیاسی منع شده است.
او افزود: حضور نظامی ها به عنوان شخصیتی غیر مدنی، به نوعی باعث بهم خوردن مناسبات سیاسی در کشور می شود، به این معنا که می تواند به دلیل امکانات و قدرتی که چنین اشخاصی دارند، عرصه رقابت آزاد را برای سایر کاندیداها محدود کند.
صادقی تاکید کرد: عملا تجربه، در بسیاری از کشورها نشان داده است که اگرچه ممکن است خیر اندیشی برای کشور رخ دهد ولی در دراز مدت، آثار زیان باری به جا می ماندو این تجربه در الجزایر، ترکیه و پاکستان است که همه آنها، قابل مطالعه و عبرت آموزی است. در صورت موفقیت چنین کاندیدایی به طور طبیعی انتظار می رود فضای سرد سیاسی محدودتر شود و آزادی ها کمتر شود و این مسائل بر رشد و بالندگی کشور و مشارکت مردم و جمهوریت نظام، اثر معکوس دارد.
نماینده مجلس دهم درباره عملکرد اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: اما در رابطه با عملکرد اصلاح طلبان در انتخابات آتی، باید به نکات بیشتری توجه کرد. چالش اصلی اصلاح طلبان دو نکته است؛ نکته اول محدودیت هایی است که در تایید صلاحیت ها وجود دارد که نکته اصلی است. فکر می کنم اگر اصلاح طلبان از فضای تایید صلاحیتها نگذرند و وضعیت مثل سابق باشد، شاید کاندیدایی معرفی نکنند.
او اضافه کرد: چالش بعدی متقاعد سازی مردم است. اکثریت جامعه از نظام انتخاباتی مایوس شده اند. افکار عمومی جامعه می گوید اگر حتی افراد مناسبی حضور پیدا کنند و تایید شوند و رای هم بیاورند، باز به دلیل برخوردها و محدودیت ها نمی توانند وعده های انتخاباتی خود را محقق کنند. اصلاح طلبان حتی در صورت تایید شدن کاندیداهای خود در انتخابات، باز هم با این چالش روبرو خواهند بود که چگونه مردم را متقاعد کنند و اگر بتوانند این چالش ها را مدیریت کنند و بر آن فائق بیایند، به طور طبیعی در انتخابات شرکت میکنند.