روزنامه همشهری نوشت: خرداد سال94 بود که حسن روحانی، رئیسجمـــهوری، گفت: تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید مسئله محیطزیست حل شود، تا اشتغال جوانان حل شود، تا صنعت جامعه حل شود، تا آب خوردن مردم حل شود، تا منابع آبی زیاد شود، تا بانکهای ما احیا شود.
این صحبتهای او البته با انتقادهای تندی از سوی رسانهها و چهرههای اصولگرا مواجه شد؛ انتقادهایی که هنوز هم ادامه دارد. حالا اما پس از گذشت 5.5سال از آن روز، نتیجه یک تحقیق مرکز پژوهشهای مجلس گفتههای حسن روحانی را تأیید میکند. آنهم در زمانی که مجلس در اختیار جریان اصولگرا قرار دارد. این نهاد پژوهشی در گزارش خود میگوید: بهدلیل تورم بالا، شرایط نامطلوب اقتصادی و تحریمها، چشمانداز مناسبی از منظر تأمین اعتبار طرحهای رفع تنش آبی شهرها وجود ندارد.
طبق این گزارش، اجرای برخی پروژههای تعریفشده برای رفع مشکلات آب شرب برخی شهرهای کشور، مستلزم تأمین برخی تجهیزات ازجمله پمپها، قطعات تجهیزات مربوط به تصفیهخانهها و غیره است که با توجه بهوجود تحریمهای فراگیر و همچنین افزایش نرخ ارز، اجرا و اتمام این پروژهها میتواند با مشکلاتی مواجه شود تا آنجا که در برخی موارد ممکن است بهعنوانمثال پروژهای با پیشرفت فیزیکی 9۵درصد بهدلیل عدمتأمین تجهیزات و قطعات لازم معطلمانده و به بهرهبرداری نرسد.
باوجود اینکه بارشها در یکسال اخیر بهتر شده و مقدار بارندگی نسبت به میانگین سال قبل رشدی 30درصدی داشته و وزارت نیرو هم از ذخایر سدها راضی است، اما چالش جدی دولت تأمین آب شرب پایدار برای مصرف مردم است تا جایی که هرازگاهی در برخی شهرها و روستاهای ایران بهویژه در مناطق جنوبی کشور تنش بر سر آب بالا میگیرد و اعتراض مردم را به همراه دارد. مرکز پژوهشهای مجلس هم این گزاره را تأیید و تأکید میکند: مطلوببودن بارندگیها و پربودن مخازن سدها لزوما بهمعنای وضعیت مطلوب تأمین آب شرب در کشور نخواهد بود و وجود مشکلاتی در زیرساختها، تأمین آب شرب با کیفیت مناسب را با محدودیت مواجه میسازد.
منبع: خبرآنلاین