به گزارش ایرنا سید عباس صالحی روز سه شنبه در نشست صمیمی با اهالی فرهنگ و هنر و رسانه های جنوب آذربایجان غربی در مهاباد افزود: این تعداد فرصت شغلی جدید طی امسال و سال آینده بر اساس تفاهم نامه ای که با سازمان برنامه و بودجه امضا شده است، ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه ارتباط بین هنر و اقتصاد باید به صورت جدی برقرار شود تا وضعیت رفاه و معیشت هنرمندان ارتقا یابد، ادامه داد: نگاه حاکمیت به حوزه فرهنگ و هنر از حالت هزینه ساز به بخش خدماتی سوق پیدا کرده است و بر همین اساس بحث شغل فرهنگی به رسمیت شناخته شده و از آن حمایت می شود.
صالحی اضافه کرد: بخش های روحی و مادی 2 بال تعالی حوزه فرهنگ به شمار می رود و هنرمندی به عنوان یک شغل مولد باید با توان تامین نیازهای مادی و حفظ کرامت این قشر از جامعه همراه باشد.
وی با اشاره به محدودیت های منابع مالی وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: بخشی از مطالبه های مربوط به احداث، نوسازی و تجهیز مجتمع های فرهنگی، برگزاری جشنوارها و برنامه های فرهنگی هنری شهرستان های مختلف آذربایجان غربی از طریق امضای تفاهم نامه با استانداری و استفاده از منابع مالی آن ترسیم شده است.
صالحی بیان کرد: این تفاهم نامه چشم انداز حداقل سه ساله را برای استان مشخص می کند تا برای حرکت های فرهنگی دراز مدت مبنا قرار بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت اجرای عدالت فرهنگی در سراسر کشور، تاکید کرد: استان های مرزی و به خصوص شهرهای مرزی تنها مکان تبادل کالاهای صادراتی و وارداتی نیستند و می توان از آنها به عنوان دریچه انتقال فرهنگ و هنر استفاده بهینه کرد.
صالحی در خصوص شناسایی هویت فرهنگی مخصوص هر شهرستان نیز گفت: تعیین قطب های فرهنگ و هنری در حوزه فرهنگ و هنر از دیگر برنامه های این وزارتخانه است تا شهرهای پیشرو در زمینه های مختلف هنری حمایت شود.
وی همچنین اظهار داشت: اجرای قوانین حمایتی برای هنرمندان نباید به صورت سلیقه ای اعمال شود و نیاز است به صورت شفاف اهداف و عملکرد وزارتخانه به مردم و فعالان این حوزه ارایه شود.
صالحی با اشاره به اینکه زمینه ساخت و بازگشایی سینما در شهرها غیرفعال فراهم شده است، یادآور شد: از 15 ماه گذشته تعداد سینماهای کشور از 200 به بیش از 500 سینما رسیده و امسال نیز بین 100 تا 120 سینمای دیگر در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه مشکل پرداخت بیمه هنرمندان نیز تحت تاثیر منابع مالی این وزارتخانه قرار گرفته، اضافه کرد: از ابتدای شروع بکار دولت تدبیر و امید تعداد کل بیمه شدگان هنرمندان سال به سال افزایش پیدا کرده بطوریکه این رقم از 16 هزار بیمه شده اکنون به میزان بیش از 2 برابر افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز با اشاره به احداث مجتمع فرهنگی هنری در شهرستان مهاباد گفت: در راستای تفاهم نامه صورت گرفته با استانداری آذربایجان غربی احداث مجتمع ها در دستور کار قرار می گیرد که مجتمع مهاباد یکی از آنها خواهد بود.
حجت الاسلام ناصر خدایاری افزود: پیشنهاد استانداری برای هزینه کرد آن 20 میلیارد ریال است اما مجتمع مدنظر ما به بیش از 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی از ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث مجتمع های بخش خصوصی در استان استقبال کرد.
وی با اشاره به برنامه های این اداره کل در زمینه همکاری با هنرمندان افزود: برنامه های ما در قالب سه پروسه حمایت، هدایت و نظارت صورت می گیرد.
فرماندار مهاباد نیز در این آیین گفت: این شهرستان یکی از شهرستان های فرهنگی آذربایجان غربی است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ایرج شجاعی با اشاره به قابلیت های این شهرستان در زمینه گردشگری اظهار داشت: در تعطیلات نوروز امسال بیش از 240 هزار نفر به مهاباد مسافرت کردند و هم اکنون این شهرستان به یکی از قطب های مهم گردشگری استان تبدیل شده است.
وی در خصوص احداث مجتمع فرهنگی هنری در مهاباد نیز گفت: زمین مورد نیاز احداث این مجتمع مهیا شده و لازم است برای احداث آن اعتبارات استانی تخصیص یابد.
به گزارش ایرنا در این دیدار نماینده هنرمندان شهرستان های جنوب آذربایجان غربی مشکلات خود را در زمینه های مختلف بیان کرد.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت در 125 کیلومتری جنوب ارومیه، مرکز آذربایجان غربی واقع است.