سرانجام آلسعود به عنوان خاستگاه وهابيگري و تكفير در حركتي بيرحمانه رهبر شيعيان عربستان شيخ النمر را به شهادت رساند.
اين حكم، واكنشها و اعتراضات متعددي در داخل و خارج از اين كشور به دنبال داشت. در واقع يك بار ديگر تحت فشار بودن شيعيان در عربستان و ظلم آلسعود به پيروان مكتب اهل بيت (ع) را به افكار عمومي جهان نشان داد.
اما چه شد كه عربستان تصميم به اعدام اين روحاني برجسته شيعي گرفت؟ شيخ النمر همواره در خطابههايش رژيم سعودي را به اعمال سياستهاي تبعيضآميز طايفهاي سازمانيافته عليه شيعيان محكوم ميكرد و توهين به كرامت شهروندان عربستاني به ويژه شهروندان شيعي عربستان را كه از ديد رژيم سعودي شهروندان درجه دو اين كشور بهشمار ميآيند و فاقد هرگونه حق و حقوق شهروندي هستند، مردود ميدانست. از اين رو پيش از اين نيز دادستان سعودي اتهام محاربه را براي اين روحاني شيعي خواستار شده بود اما با حكم عبدالله بنعبدالعزيز، پادشاه سابق سعودي، اجراي حكم اين روحاني عربستاني، به تعويق افتاده بود.
با اين حال بسياري از صاحبنظران سياسي عقيده دارند دولت عربستان از اجراي اين حكم اهداف گستردهاي را دنبال ميكرد و حكم محاربه تنها بخشي از اهدافي بود كه اين رژيم ضد بشري دنبال ميكرد. در حقيقت به نظر ميرسد كه حكام سعودي كه در جبهههاي خارجي با ناكامي مواجه شدهاند، در درون كشور خود نيز با مشكلات بسياري مواجه هستند…
اقدام به اختلافافكني بين اهل تسنن و تشيع در داخل كشور كرده و سعي ميكنند براي پوشاندن كمكاري خود و جلوگيري از گسترش نارضايتيهاي اجتماعي، مسلمانان شيعه و سني را مقابل يكديگر قرار دهند. وهابيت تندرو در مقابل شيعيان چنين وانمود ميكند كه اهل تسنن با شيعيان مشكل دارند و در واقع همان سياستي را كه در كل جهان اسلام در راستاي اختلاف افكني بين تشيع و تسنن دنبال ميكند در كشور خود نيز دنبال كرده و چنين مينمايد كه كل اهل تسنن عربستان در مقابل شيعيان قرار دارند. در اين صورت دولت عربستان از اين وضعيت استفاده كرده و فضاي امنيتي را در داخل اين كشور تشديد ميكند و سرويسهاي جاسوسي امريكا و انگليس و نيز موساد كه از گذشته به دنبال ايجاد تفرقه ميان امت اسلامي بودهاند از اين پروژه سعودي استقبال ميكنند. از سوي ديگر عربستان كه در جبهه خارجي نيز با شكستهاي بسياري روبهرو شده است براي حمايت به نيت روحيهدهي به گروههاي تكفيري ـ تروريستي دست به اعدام رهبري انقلابي و مصلحي آگاه زد. كشتن شيخ النمر، را ميتوان يك نشانه بزرگ و بارز از شكست سياست سعودي در عراق، سوريه و يمن ارزيابي كرد. عربستان سعودي پس از شكست سياستهاي خود در منطقه اكنون براي انتقامگيري از مسلمانان معتدل و شيعيان دست به اعدام شيخ نمر زده است. در اين ميان از آنجايي كه آيتالله شيخ النمر محبوبيت ويژهاي در ميان شيعيان شرق عربستان دارد لذا تصور عربستان اين است كه با اعدام شيخ النمر موجب خواهد شد مردم عربستان ناچار به سكوت شوند، در حالي كه اين وضعيت كاملا برعكس خواهد بود و اعدام چنين شخصيتي موجب انزواي سياسي رژيم سعودي خواهد شد. اين اعدام نه تنها كمكي به برقراري آرامش در عربستان نميكند بلكه موجب بروز يك بحران جديد امنيتي، سياسي در ميان رژيم آلسعود خواهد شد و به همين دليل به نظر ميرسد شرايط به گونهاي است كه عربستان سعودي از اعدام شيخ النمر پشيمان خواهد شد و در حقيقت در آينده با يك چالش جديدتري مواجه ميشود. اما بايد توجه داشت كه حكم اعدام شيخ النمر براي ايران نيز داراي دو پيام ويژه است: اول اينكه پيام جديد عربستان براي ايران اين است كه اهل آشتي و تعامل نيست و از آنجا كه شيخ النمر به نحوي خط قرمز ايران اعلام شده بود سعوديها نشان دادند كه فرآيند آزردهسازي تهران را در دستور كار خود دارند تا شكاف موجود ميان خود و ايران را تعميق كنند. نكته ديگر اينكه اعدام شيخ النمر يك علامت روشن به نهضتهاي شيعي منطقه به خصوص بحرين است و ميتواند اين خطر را در پي داشته باشد كه سعوديها با اعدام نمر از منامه نيز بخواهند كه از سياستهاي رياض الگوبرداري كرده و كوچكترين مماشاتي در برخورد با فعالان شيعي به خرج ندهد. بنابراين شواهد موجود گوياي آن است كه اقدام مغرضانه سعوديها داراي ابعاد مختلفي است كه اين كشور در روابط سرد ديپلماتيك با تهران دنبال ميكند كه به نوعي رنگ و بوي خصومت به اين روابط ميبخشد و نبرد پنهان سياسي – نظامي را براي تقويت هژموني عربي – سني در برابر صلحجويي نهضت شيعي منطقه گسترش ميدهد.